De Trimbehandeling

Een bezoek aan de trimsalon is voor iedere hond een grote verwenpartij. Als er meer dan 1/3 deel van onze huid niet meer kan ademen, zijn wij mensen reddeloos verloren.

Bij dieren is de huid net zo belangrijk. Een slecht verzorgde vacht (met veel haar) gaat vervilten en kan dan niet meer ademen. Een goede vachtverzorging is dus niet alleen een zaak van schoonheid, het is een zaak van gezondheid. Ook voor kruisingen en kortharige honden kan een bezoek aan de trimsalon u een hoop losse haren in huis besparen!

Afhankelijk van de vacht en het ras betekent trimmen:

 

knippen  scheren   plukken   ontwollen   uitdunnen   strippen   wassen en kammen/borstelen.

 

Daarnaast worden de oren gereinigd (indien noodzakelijk), worden gebit en anaalklieren gecontroleerd en wanneer nodig zullen de nagels geknipt worden.

Een trimmer/ster is niet gewoon een “hondenkapper” maar heeft een opleiding gevolgd om de vacht te kunnen beoordelen zodat de juiste technieken toegepast zullen worden en zal niet aarzelen om wanneer nodig is u aan te raden een bezoek aan uw dierenarts te brengen.

Klik op uw huisdier voor meer informatie

KatHonden

Alle honden groot en klein, kort- of langharig, zijn welkom bij Trimsalon Hélène.

Uw hond wordt getrimd volgens de rassentandaard of naar uw eigen wensen. Aan u de keus!

Het welzijn van uw huisdier staat altijd voorop. Mocht tijdens de behandeling blijken dat er iets anders moet gebeuren dan met u is besproken, dan neem ik eerst contact met u op. Bij de trimbehandeling hoort standaard een wasbeurt en indien nodig ook:

nagels knippen

oren verzorgen

beginnend tandsteen verwijderen (indien mogelijk)

 

Hélène de Graaf

Wintertrimmen

 Ook in de winter kan uw hond getrimd worden, een hond kan namelijk beter tegen kou dan tegen vocht en een (te) lange vacht houdt tenslotte enkel maar meer vocht vast.

Hélène de GraafTrimsalon Hélène

Hond in de rui

Ook de gladharige hond (korte enkele vacht) en de kortharige hond (dubbele vacht) zijn enorm gebaat bij een bezoekje aan de trimsalon, vooral tijdens de ruiperiode. En het baasje blijft veel hondenhaar in huis bespaard. Een ruibehandeling bestaat uit de volgende stappen:

indien mogelijk ontwollen
een lekker bad met een shampoo die is afgestemd op de vacht
grondig uitspoelen en crèmespoeling aanbrengen
grondig uitspoelen en lichtjes droogwrijven
droogblazen met de waterblazer (waardoor loszittende haren verdwijnen)

Deze methode is vriendelijk voor de huid. De haren die nog niet aan verharing toe zijn, blijven intact en de natuurlijke verharing van de vacht wordt niet ontregeld.


Katten

Bij iedere kat moet de vacht net als bij de hond verzorgt worden, ongeacht of het om een langharige of een kortharige kat gaat. De vacht van de langharige kat moet dagelijks geborsteld worden dit omdat deze vacht enorm snel klit en vervilt plekken ontstaan. Net als bij de hond is dit erg pijnlijk. Om dit ter voorkomen is het raadzaam om geregeld de trimsalon te bezoeken. Ook kortharige en half langharige katten kunnen erg verharen. Dit proces kan versneld worden door een grondige ontwolbeurd toe te passen en dit scheelt enorm veel haar in huis.

Katten die weinig of geen klitten hebben kunnen we pluken, de onderwol wordt dan verwijderd. kat voelt hier niets van omdat de wol los zit. De huid kan weer ademen en de vacht zier er weer mooi en glanzend uit. De vacht is nu gemakkelijker te onderhouden omdat het dode haar, wat de klitten veroorzaakt, is verwijderd.

Het kaalscheren van de kat is echt een noodoplossing. Het groeiproces van de vacht is per kat verschillend. Na 3-6 maanden is de vacht weer dusdanig gegroeid zodat de kat weer geplukt kan worden.

 


Cavia / Konijn

De vacht van langharige konijnen en cavia’s vertoont veel overeenkomsten met die van de katten en vergt een vergelijkbare verzorging.

Ook hier kan achterstallige verzorging voor ernstige problemen zorgen. Een vast onderdeel van de trimbeurt is het knippen van de nagels.
In overleg wordt er bekeken wat de beste behandeling is.

 

Verschillende trim-technieken

 

De meeste ruwharige honden worden geplukt dit wil zeggen dat de dode haarlaag wordt verwijderd zodat de nieuwe vacht de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Dit is belangrijk om huidproblemen te voorkomen.

Poedels en honden met soortgelijke vachten worden geschoren of geknipt in elk gewenst model.
Honden zoals Newfoundlanders, Berner Sennen en honden met vergelijkbare vachten kunnen in de ruiperiode ontwolt worden dit wil zeggen dat de dode haren worden verwijderd.
Spaniëls, Setters en Retrievers worden waar mogelijk geplukt en verder met een speciale schaar uitgedund/gemodeleerd.

Alle andere lang– en kortharige rassen kunnen natuurlijk ook terecht voor een periodieke was– en borstelbeurt door gebruik van speciaal gereedschap verdwijnt er dan veel los haar!

 

Benieuwd wat de kosten zijn van een behandeling, neem dan een kijkje op onze prijzenpagina

Prijzen